Aktiv ferie i Hirtshals & Tversted

Aktiv Ferie i Hirtshals
Naturen omkring Hirtshals & Tversted er den ideelle ramme om en aktiv ferie. Brug vinden, havet, strandene eller skovene til aktiv udfoldelse og få fornyet energi. Mulighederne for udendørsaktiviteter er mange, og kombineret med smukke naturoplevelser er de garanti for gode ferieoplevelser.

Vandreruter ved Hirtshals & Tversted

Nordsøstien – Danmarks længste vandrerute (1500 km) løber langs Nordsøen gennem 7 lande, i alt omkring 6.000 kilometer. Nordsøstien ”går” gennem Hirtshals -  mod øst gennem skov og på strand til Tversted og Skagen. Og mod syd, også gennem skov og på strand mod Lønstrup og Løkken. Se kortene for Nordsøstien i området ved Hirtshals og Tversted her: 

* strækningen Tornby - Tversted Plantage

* strækningen Løkken - Tornby

Hærvejen, som følger Jyllands højderyg fra syd til Viborg, er nu ført op gennem Nordjylland med både en østlig og vestlig rute. Hærvejen kommer ad kysten til Hirtshals og føres videre til Norge. 

Cykelruter

Vestkystruten er national cykelsti op gennem Jylland på vestkysten. Fra det flade marsk-landskab i syd over de smalle tange i Vestjylland til de stejle klitter i Nordjylland. Vestkystruten er en 560 kilometer lang cykelsti med smukke og varierende naturoplevelser undervejs. Vestkystruten fører jer igennem Hirtshals og forbi flere af byen seværdigheder. 

Panorama-ruter
I Hirtshals har vi to Panorama cykelruter, som bringer jer gennem vores smukke og særprægede landskab. De to Panorama-ruter er perfekte dagsture med gode udfordringer.

Rute 415 "I fiskens tegn" - 35 km
Rute 414 "Højt over havet" - 44 km 

Lystfiskerferie

Forår og efterår er gode sæsoner for lystfiskeri, og det mærkes tydeligt i Hirtshals. Molefiskeri efter fladfisk, torsk og makrel er meget populær, og efter sigenden også givtigt. Fra Vesthavnen sejler dagligt flere lystfisker-både ud på havfiskeri, såfremt vejret tillader det. Find turbåde og gode fiskesteder.

Mountain-bike

MTB er blevet en populær aktivitet, og i Tornby Klitplantage kan du finde en 14 kilometer lang afmærket rute "Det hvide spor" med fine højde-udfordringer. Find "Det Hvide Spor" her og download til en GPS-enhed. 

Rideferie

Nordjylland bliver blandt hestefolk kaldt for ”Lille Island”, både pga. vores smukke landskab og pga. de mange islænder-heste, som pynter i vores landskab. Både i Lilleheden Klitplantage og Tornby Klitplantage er der fine rideruter, som også kan føre dig til stranden. Kommer du med egen hest til Hirtshals området, kan vi hjælpe dig med at find et høhotel. 

 


Del denne side

Friluftsguiden

Find vandrer-, cykel og rideruter digitalt via Friluftsguiden.

Kort og materiale til en aktiv ferie:

Hirtshals Turistbureau kan I få kort over cykelruter, vandrerruter, m.v.

 

Tag på vandre- eller cykeltur på Hærvejen, der går hele vejen op gennem Jylland og ender i Frederikshavn og Hirtshals.