Naturen ved Hirtshals og Tversted

Hold ferie i Hirtshals og Tversted og nyd den storslåede natur. Her er kilometervis af brede, hvide sandstrande og store klitplantager.

Du finder Tversted og Hirtshals i det nordvestlige hjørne af Danmark- omgivet af hav, skøn natur og masser af frisk luft. På kyststrækningerne er der kilometervis af skønne, indbydende sandstrande og store klitplantager. Det giver gode muligheder for en aktiv naturferie, sjov leg på strandene og i vandet, cykelture i skovene eller langs kysten eller hyggelige vandreture. Skal det være ren afslapning, kan du smække benene op og nyde udsigten over det flotte, nordjyske landskab.

Strandene

Først og fremmest er det de pragtfulde strande, havet og naturen omkring Tversted og Hirtshals, der hvert år lokker turister til området. De hvide sandstrande ved Hirtshals og Tversted har alle det nye badevandsflag, som signaler rent badevand og de gode faciliteter. En tur langs stranden er en yndet form for rekreation- uanset om vejret viser sig fra sin barske side, med store bølger, der drøner ind på stranden, eller på en varm sommerdag, hvor der er blide dønninger, der bader dine fødder. Så snart vejret tillader det, skal strandene nydes med en frisk dukkert, boldspil og måske drageflyvning. Strandene i Tversted, er så brede, at børnene kan lege i fred, selvom bilerne også må være der. Ofte blæser der en frisk vind ved kysterne, men det skal ikke sætte en stopper for fornøjelserne. Især strandene ved Tversted, Kjul og Uggerby er perfekte til windsurfing. Og med et gyldigt fiskekort er det også tilladt at fiske fra strandene.

Skovene

På begge sider af Hirtshals er der store klitplantager så langt øjet rækker. Her findes afmærkede ruter med forskellige længder, men også masser af små stier, hvor du selv kan gå på opdagelse i skovene. En vandretur i skovene er en vandretur i den særprægede natur, som istiden har skabt. I både øst- og sydgående retninger er der anlagt nationale cykelstier, som går direkte gennem henholdsvis Tversted Klitplantage, Lilleheden Klitplantage og Tornby Klitplantage.

Naturens forrådskammer

Naturen er gavmild med sine ressourcer, og det nyder vi godt af. Hele året kan du finde sunde råvarer, som eksempelvis bær og svampe, som enten kan nydes på stedet eller tages med hjem som minde. Det kan blive en hel sport at samle og spise af naturens forråd.

Del denne side

Overnatning under åben himmel

I området ved Tversted og Hirtshals er der gode muligheder for overnatning under åben himmel.  Find lejrpladser, primitiv overnatning eller frie teltningsområder på kortet Udinaturen.dk

Køb bogen "Overnatning i det fri" på Hirtshals Turistbureau.

Naturstyrelsen

Læs om Danmarks smukke natur og bliv inspireret til naturoplevelser og aktiviteter hos Naturstyrelsen.

Naturkatapulten

Få ideer til aktiviteter og oplevelser i naturen via Naturkatapulten hos Danmarks Naturfredningsforening.

Spis naturen

Find inspiration til at gå på jagt efter spiselige svampe, bær og frugter hos Naturstyrelsen.