- fang din egen aftensmad

Inspiration til lystfiskeri i Hirtshals

Fiskevandene ud fra Hirtshals, Tornby og Tversteds kyster er noget af Europas bedste, målt på den samlede mængde fisk. Derfor er det en rigtig god idé at kombinere ferien med en dejlig fisketur.

Tag med en af de mange turbåde fra havnen i Hirtshals, som laver forskellige ture med forskellige destinationsmål. Skipperen er lokal og ved lige, hvor de gode fiskesteder er. Turbådene arrangerer ture året rundt.

De mange havne i Toppen af Danmark

Industrihavne

De store havne i Skagen, Frederikshavn og Hirtshals tiltrækker hvert år tusindvis af mennesker. Her er livet omkring havnene præget af fiskeri og færgefart.

I Skagen kan man om sommeren nyde den friske fisk på havnekajen eller købe friske fisk hos fiskehandleren og tage dem med hjem. Det er hyggeligt at sidde på havnen og nyde nykogte rejer og se på de mange lystbåde, som kommer til Skagen.

Lystfiskerens 10 bud

1. Respekter fredningsbælter ved å- og bækudløb. Lovmæssigt er der fastsat fredningsbælter ved hver å-udløb. Fredningsbæltet går 500 meter til hver side og i en ekstra zone ud for udløbet.

2. Respekter fredningstiderne. Fisk fanget i fredningsperioden skal straks genudsættes med gelinde - også selv om den ikke er levedygtig efter genudsætningen.

Lystfiskeri i Sæby og omegn

Fiskeri fra Å og Søpark 

Alt efter årstiden kan du fange havørred, torsk, rødspætte, skrubbe, makrel og hornfisk.
Bæk- og regnbueørred springer lystigt i Sæby Å og Voer Å.  
På den rigtige årstid kan du tilmed fange flotte havørreder.
I den idylliske Dybvad Søpark kan du til afveksling få ål, gedde og aborre på krogen.

Fiskeri fra Sæby Havn

Skagen

Aktiv ferie i Skagen Området

I Skagen området er der et utal af muligheder for at være aktiv i ferien.
Hvad enten du er til aktiv ferie med sport og friluftsliv eller du er til afslappende ferie med wellness eller afslapning i naturen, så får du nemt et overblik over alle aktivitetsmulighederne her nedenfor.

strandfiskeri

Lystfiskeri ved Hirtshals & Tversted

Fra mole- og strandfiskeri til havfiskeri

Mange kommer til Hirtshals for at fiske - og med god grund.
I Hirtshals kan I fiske fra molen, fra strandene eller tage med en lystfiskerbåd ud på det åbne hav.

Hirtshals mole er et godt sted at fiske i selskab med både lokale og turister. Samtidig er der rig mulighed for at følge med i aktiviteterne på havnen. Fra molen er der god mulighed for at fange fladfisk og torsk samt makrel og hornfisk i sæson.

Friske fisk

Fisk i Toppen af Danmark

Friske fisk på bordet

Da Toppen af Danmark har hav til næsten alle sider, er frisk fisk en ofte brugt råvare og kan købes næsten alle steder. Både hos den lokale fiskehandler og på restauranter og caféer. Fisk er sund mad og indeholder mange vigtige nærringsstoffer. Det anbefales at spise fisk mindst 2 gange om ugen. Derfor kan du roligt lade dig friste af de mange lækre fisk fra havet omkring os.