Sommeraktiviteter i Hirtshals Museums' have

Oplev det autentiske Hirtshals, Tornby & Tversted

Fyld ferien med autentiske oplevelser i Hirtshals, Tornby & Tversted. Vi har et hav af attraktioner og sjove aktiviteter, hvor du kan lære meget mere om vores område og dets DNA.

Udforsk det maritime Hirtshals og lær mere om havnen og havets historie. Besøg Hirtshals Redningsstation, hvor I kan høre mere om redningsstationens historie og se det højteknologiske udstyr, som bruges ved udrykning. Oplev også Hirtshals fra søsiden og nyd en havnerundfart med HG 159 ”Johs. Hejlesen”, hvor guiden undervejs fortæller om havnens udvikling.

I kan også springe ombord på fladbåden i Tornby eller Tversted og nyde synet af kysten fra søsiden. Her skal der lægges kræfter i, når båden skal roes ud på havet.

Dyk ned i historien og tag med på omvisninger ved bunkerne i Hirtshals og i Tversted, hvor man kan høre meget mere om livet som soldat under 2. verdenskrig.

Besøg også Hirtshals Museum og lær mere om Hirtshals historie og om den lokale stolthed, Bjesk. På museet vil du i juli måned kunne høre meget mere om bjesken, når der afholdes et mindre foredrag om bjesk. Nyd også museets sommeraktiviteter, hvor gamle fiskere demonstrerer deres færdigheder ved at lave hængekøjer, flagskibe og meget mere.

Hvis du vil vide mere om de forskellige urter, som bruges i bjesk, er det en oplagt mulighed at tage med på en guidet bjesktur i Tornby Klitplantage. Her kan man høre om de mange forskellige urter, som bruges til at fremstille bjesk.

I Tversted Klitplantage er der også rig mulighed for at lære mere om historien ved at besøge Danmarks sidste fungerende stokmølle, "Østerklit". Hør hvordan der knirker og knager når møllen sættes i gang.

Der er masser af muligheder for at lære mere om lokalhistorien i Hirtshals, Tornby & Tversted, og måske opleve området fra en ny vinkel.

Del denne side