Tversted

- naturligt og lidt specielt

Tversted er en lille fredfyldt perle med stort sommerhusområde helt ud til Tannisbugt. Den brede, hvide sandstrand har plads til alle! Børnene leger i vandkanten og i klitterne. Hundene er velkomne til at køle sig i det friske hav. Bilerne holder i flere rækker, og fra maj til september våger Trygfondens Badetårn over badesikkerheden.

Tversted er indbegrebet af badeferie med slentreture i den hyggelige landsby. Her kan man shoppe kunsthåndværk og nyde en forfriskning på byens caféer. Omkring Tversted ligger flere antikvitetsforhandlere, så her er gode fund at gøre.
I Tversted findes der mange bunkers fra krigens tid. Bunkerne ligger spredt i klitterne, på heden eller på private grunde i byen. Hen over sommeren arrangeres der ture rundt i området, hvor man kan få en god tortælling om placeringen og brugen af dem.

Tversted Klitplantage er Nordjyllands ældste og området er et yndet udflugtsmål, især omkring Tversted Søerne. I klitplantagen er der mulighed for overnatning i shelters, en tur op i udsigtstårnet og leg på den store naturlegeplads. Ved madpakkehuset eller ved grillpladserne kan den medbragte mad nydes. Lidt øst for klitplantagen, i ”Østerklit” ligger Stokmøllen, som er Danmarks sidste fungerende stokmølle. 

Længere østpå ligger én af området største attraktioner; Ørnereservatet. Her kan man opleve de store, smukke rovfugle i interaktion med deres falkoner. En enestående oplevelse.

Vestkystruten (cykelrute), Nordsøstien(vandrerrute) og Rideruten.dk går alle gennem Tversted og Tversted Klitplantage; i østlig retning mod Skiveren og Skagen, i vestlig retning mod Hirtshals, Lønstrup og Løkken. I området ved Tversted findes desuden flere lokale cykel- og vandreruter.

Velkommen til ferie i Tversted.

Del denne side