Velkommen i Bangsbo Botanisk Have

Når man træder ind i Bangsbo Botaniske Haves overflod af dufte og farver, er det ikke svært at drømme sig tilbage til Bangsbos storhedstid, hvor gartneren udførte sit arbejde iført jakkesæt og høj hat.

I den gamle engelskinspirerede have lever poesien og historien stadig imellem rhododendron, roser og primula.

Gør som datidens forfattere, find fred under trækronerne og oplev mystikken i alle de grønne rum og hør historiens vingesus!

Bangsbo har det hele

Siden Bangsbo`s storhedstid i 1400-tallet, har området har været udlagt som haveanlæg, hvad enten det har været som urtegård, eller afdelinger med frugttræer og dekorative blomster.

 

Haverne omkring Bangsbo har altid været der og afspejlet tidens interesse i haven, og i 1800-tallet var Bangsbo det idylliske sted, som kommende digtere valfartede til for at opleve fred og ro.

 

Haverne har undergået store ændringer afhængig af hvilken ejer, der sad i salen, og hvilken stil der nu var oppe i tiden.

Første spadestik

Den første réelle haveplan er fra 1812, og haven er præsenteret i et renæssance-lignende anlæg.

 

Haven er opdelt i regelmæssige firkanter, der formentlig har indeholdt parterrer eller busketter i en eller anden form.

 

I 1891 overtager redaktør Johan Knudsen Bangsbo, og han går i gang med at rydde op med respekt for stedet og dets historie.

 

En hvid træbro efter tegninger af Bindesbøll over voldgraven forbandt gården og parken, og den lille rislende bæk gennem parken afrundede idyllen omkring den hvidkalkede gård.

Tilbage til gamle dage

Ringen er sluttet, og linjer fra den gamle haveplan er nu genanvendt, og parken ved Bangsbo er genopstået som et centralt element i Bangsbo Botaniske Have - et anlæg, der med tiden skal rumme alle faciliteter i en Botanisk Have af international standard.

 

I de 27 år Bangsbo Botaniske Have har eksisteret som en selvejende institution, har vi nydt godt af den utrolige hjælp-somhed fra Københavns Universitets Botaniske Have og Botanisk Have i Århus.


Det være sig opkopling til deres plantedatabase, som leverandører af diverse plantemateriale og som uvurderlige rådgivere i alle spørgsmål.

Bangsbo Blomsterfestival

Hvert år samles udstillere for at fremvise de mange flotte blomster, og besøgende i tusindvis kommer for at se, handle og nyde det smukke syn.

Del denne side